--



Het Eurokin-initiatief vormt de basis van de onderneming Anaproc.
Het in 1998 opgerichte Eurokin-consortium, bestaande uit industriële en academische leden, heeft als doel het implementeren van goede toepassingen op het gebied van chemische reactiekinetiek, en dan met name in de industriële omgeving.

Dit doel wordt bereikt door het uitvoeren van werkzaamheden op uiteenlopende gebieden zoals het ontwerp van experimenten (design of experiments) en de interpretatie van kinetische meetresultaten om zodoende de meest recente kennis op genoemde gebieden beschikbaar te maken voor de eindgebruikers.

In veel gevallen heeft dit geresulteerd in de ontwikkeling van gebruikersvrindelijke stukken gereedschap ("tools") voor o.a. een efficiëntere keuze van de experimentele condities. Ander belangrijk werk is het evalueren van software voor de verwerking van kinetics meetgegevens tot modellen en het opstellen door experts van recensies over recente ontwikkelingen op uiteenlopende chemisch-kinetische onderwerpen.

De resultaten zijn beschikbaar via de Eurokin website waarvoor de toegang echter is beperkt to Eurokinleden. Niet-leden hebben echter wel toegang tot een uitgebreidere beschrijving van voltooide en lopende werkzaamheden, de mogelijkheden om lid te worden en een beperkte hoeveelheid inhoudelijk materiaal: zie www.eurokin.org.

Momenteel bevat het Eurokinconsortium 11 (petro-)chemische bedrijven (Albemarle, Aramco, BP, DSM, Eni, Evonik Industries, Institut Français du Petrole Energies nouvelles (IFPEN), Johnson Matthey, Lhoist, Linde en Shell) en zeven universiteiten (TU Delft, Universiteit Gent, Katholieke Universiteit van Louvain-la-Neuve, IRCELyon (CNRS), Politecnico di Milano, Technische Universiteit München en Technische Universiteit Trondheim. Financiering vindt plaats door de industriële leden.

Het Eurokinconsortium is momenteel de belangrijkste klant van Anaproc.

--